Geek+ en Adidas, wereldwijd marktleider in sportkleding, bundelen hun krachten en kondigen met trots de feestelijke opening aan van hun ultramoderne geautomatiseerde distributiecentrum in Suzhou, China.

Dit volledig geautomatiseerde opslag- en distributiecentrum, met een oppervlakte van 139.000 vierkante meter, heeft een hoge mate van snelheid en flexibiliteit in opslaglogistiek. Zo kan het meer dan een miljoen stuks per dag verwerken en heeft de capaciteit om tien miljoen artikelen op te slaan.

De logistieke robotoplossing van Geek+ loste verschillende problemen op in de logistieke en magazijnactiviteiten van Adidas. Zo kunnen de locaties van items beter gedecteerd worden. De oplossing optimaliseerde ook de efficiëntie van de robotbehandeling door middel van intelligente planningslogica, waardoor de algehele efficiëntie werd verhoogd en de werkervaring voor de werknemers van het logistiek centrum werd verbeterd.

Harm Ohlmeyer, Global Chief Financial Officer van Adidas: "Met de oprichting van dit centrum wil Adidas de snelheid in de toeleveringsketen vergroten, de operationele efficiëntie verbeteren en de consumentenervaring verbeteren. We verwachten dat deze logistieke vooruitgang waardevolle inzichten zal opleveren voor de wereldwijde groei van Adidas."

Yong Zheng, oprichter en CEO van Geek+, zei: "Als pionier op het gebied van slimme logistiek is Geek+ verheugd om Adidas te ondersteunen bij het verbeteren van de flexibiliteit van de magazijnlogistiek, waardoor uiteindelijk de consumentenervaring wordt verbeterd. Adidas en Geek+ hebben een langdurige en robuuste samenwerkingsbasis en deze inauguratie markeert een belangrijke mijlpaal in de samenwerking tussen de twee en staat als een cruciale innovatie binnen de industrie."