DHG heeft met Ontwikkeling Maatschappij Airport Lelystad Almere (OMALA) N.V. een overeenkomst gesloten voor de aankoop van een kavel grond van ruim 19 hectare op het Lelystad Airport Businesspark (LAB). DHG heeft het kavel al afgenomen en start binnenkort op eigen risico met de ontwikkeling van circa 160.000 m² hoogwaardige distributiecentra volgens haar SMARTLOG concept.

DHG ziet in Lelystad uitstekende mogelijkheden voor de ontwikkeling van hoogwaardige logistiek in combinatie met de unieke multimodale mogelijkheden die deze locatie biedt. LAB ligt midden in de logistieke hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde en op het kruispunt van de A6 en de N302. DHG heeft de afgelopen jaren meerdere distributiecentra ontwikkeld op diverse logistieke hotspots in Nederland en ziet ook in deze locatie potentie om acht gekoppelde distributiecentra voor de markt te kunnen ontwikkelen.

Onno Zwart, directeur van OMALA N.V., ziet in de samenwerking met DHG een bevestiging van de aantrekkingskracht en de potentie van Lelystad Airport Businesspark als één van de meest vooraanstaande, innovatieve en duurzame bedrijventerreinen van ons land.