Bob van Dijk heeft besloten terug te treden als CEO en bestuurslid van Prosus en Naspers. Ervin Tu, die momenteel de rol van Group Chief Investment Officer bekleedt, neemt de taken als interim-CEO op zich. Van Dijk blijft nog een jaar als adviseur verbonden aan de raad van bestuur van beide bedrijven.

Tijdens zijn dienstverband heeft Bob van Dijk een belangrijke rol gespeeld in de groei en toekomstvisie van de groep. Hij heeft Naspers en Prosus op de kaart gezet als een vooraanstaande internationale onderneming en voor de aandeelhouders aanzienlijke waarde gecreëerd.

Voorzitter Koos Bekker prees de prestaties van Bob en wenste hem veel succes in zijn toekomstige carrière. Hij benadrukte dat de groep onder de leiding van Van Dijk aanzienlijke bedrijven heeft opgezet in onder andere de sectoren Classifieds, Food Delivery en Payments.

De benoeming van Ervin Tu als interim-CEO moet een soepele overgang waarborgen. In zijn eerdere functie als Chief Investment Officer heeft Tu een cruciale bijdrage geleverd aan de strategische koers van het bedrijf. Hij zal zich inzetten voor de voortdurende groei van de e-commerce portfolio en de kapitaaltoewijzing binnen de groep sturen.

Ervin gaf aan enthousiast en vereerd te zijn om deze nieuwe rol op zich te nemen en kijkt ernaar uit om met zijn team aan de slag te gaan.