Rhenus zet zijn groei voort en vergroot zijn aanwezigheid in Venlo met de bouw van een nieuw gebouw van 33.000 vierkante meter. Rhenus en asset manager abrdn hebben een herontwikkelingsovereenkomst getekend voor een periode van 20 jaar.

Het gebouw wordt verdeeld in 16.000 vierkante meter magazijn, 12.000 vierkante meter overslag, 3.300 vierkante meter mezzanine en 1.400 vierkante meter kantoor. De bouw begint in september en zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 worden afgerond.  

"Deze locatie naast de snelweg vormt een belangrijke schakel in ons internationale groupage 2.0 netwerk", zegt Michael van Ooijen, regiomanager bij Rhenus Road. "Vanuit Venlo kunnen we gemakkelijk naar andere landen of overslagcentra in Europa rijden. We krijgen 12.000 vierkante meter tot onze beschikking voor overslag. Met groupage 2.0 willen we een pan-Europees, volledig dekkend netwerk creëren voor onze klanten op basis van dagelijkse vertrekken met betrouwbare transittijden. Ons doel is om een van de vijf grootste Europese dienstverleners voor groupagevervoer te worden."

Nick van Loon, Managing Director Rhenus Road voegt toe: "Daarnaast kunnen we onze klanten transportgerelateerde opslag van 16.000 vierkante meter aanbieden in Venlo. Bovendien hebben we hier alle ruimte om de samenwerking met andere Rhenus divisies vorm en inhoud te geven en mee te groeien met onze klanten. Na de herontwikkeling voldoet het pand aan onze specifieke wensen en eisen."

Abrdn werd bij deze transactie commercieel ondersteund door JLL en M2 Real Estate. Rhenus Road werd in deze transactie bijgestaan door VSR Vastgoed Advies. Savills adviseerde abrdn in het technische proces, Volantess adviseerde Rhenus Road in het technische proces en DLA Piper Nederland stond abrdn bij in het juridische proces.