Na maanden van testen heeft TikTok zijn e-commerce platform, TikTok Shop, beschikbaar gemaakt in de Verenigde Staten, waar het 150 miljoen gebruikers heeft. Gebruikers kunnen onder een speciale tab video's bekijken, waarin makers producten kunnen taggen.

ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, heeft al eerder soortgelijke winkelformats uitgeprobeerd in onder meer het Verenigd Koninkrijk. Binnen TikTok Shop kunnen merken een eigen productportfolio maken en is er een zoekfunctie waarmee gebruikers naar verschillende producten kunnen zoeken.

TikTok biedt integraties aan met populaire e-commerce platforms zoals Shopify, WooCommerce en Magento, en partnerschappen met omnichannel platforms, waardoor verkopers hun bedrijf gemakkelijk kunnen uitbreiden en beheren.

Het platform biedt ook een affiliateprogramma voor verkopers en logistieke oplossingen onder het label "Fulfilled by TikTok". Hoewel er enige bezorgdheid was over de oorsprong van producten, stelt TikTok dat 90% van de verkopers uit de Verenigde Staten zelf komt.