Het Nederlandse Sprinque, een internationale B2B-betaaldienst, heeft vandaag de opening aangekondigd van nieuwe kantoren in Berlijn en Madrid, wat hun uitbreiding naar Duitsland en Spanje markeert.

Na een succesvolle start in 2023, waarbij Sprinque een financiering van €6 miljoen en een kredietfaciliteit van €20 miljoen van Avellinia Capital veiligstelde, maakt het Nederlandse FinTech-bedrijf nu werk van zijn Europese ambities. Deze financiering stelt Sprinque in staat om jaarlijks transacties ter waarde van ongeveer €200 miljoen te financieren.

Mikko Riikkinen en Jaime de Wenetz zijn aangesteld als Country Managers voor de nieuwe kantoren. Beiden hebben ervaring in de FinTech en BNPL-sector.

Juan Espinosa, mede-oprichter en CEO van Sprinque, benadrukt: “Het is onze missie om handelaren in staat te stellen krediet en betalingen te gebruiken als strategisch middel om een grensoverschrijdende onderneming op te bouwen. De uitdaging die voor ons ligt is groot. B2B-commerce, betalingen en krediet hebben de afgelopen eeuw weinig innovatie gezien.”

Christoph Pfundstein, Partner bij Avellinia Capital, voegt hieraan toe: “De B2B-commerce sector digitaliseert steeds meer. Echter, er ontbreekt een aanbod voor zakelijke klanten van flexibele en handige betalingsopties. Avellinia Capital gelooft dat Sprinque een toonaangevende B2B-aanbieder in de betaalsector zal worden en is trots om hen op hun reis te begeleiden.”

Sprinque's platform biedt verkopers de mogelijkheid hun oplossingen te integreren via API's en e-commerce plugins. Bij de keuze voor de optie 'betalen per factuur' voert Sprinque direct een fraude- en kredietrisicobeoordeling uit. Goedgekeurde kopers krijgen een doorlopende kredietlijn aangeboden. Sprinque neemt alle standaardrisico's en fraude-risico's op zich voor goedgekeurde kopers.