Shop Circle, een software-aanbieder die alles onder één dak biedt voor e-commerce merken, heeft met succes zijn Series A financieringsronde afgerond en daarmee $120 miljoen opgehaald. 

De indrukwekkende groei van Shop Circle, een substantiële stijging van 360% ten opzichte van vorig jaar, is te danken aan de integratie en versterking van hun uitgebreide reeks back-end en klantgerichte oplossingen.

Luca Cartechini, CEO en mede-oprichter van Shop Circle, vertelt: "Onze visie is altijd geweest om een allesomvattend besturingssysteem te creëren voor e-commerce merken, zodat ze de nodige technologie hebben om te excelleren in de huidige concurrerende markt."

Shop Circle is ook bezig met het ontwikkelen van eigen AI-gedreven tools en processen om de schaalbaarheid van hun kernactiviteiten in alle fasen te verbeteren. Verder heeft het bedrijf een datagestuurd tech stack consultatieprogramma gelanceerd dat is gericht op het optimaliseren van de technologie-stacks van merken.

Gian Maria Gramondi, mede-oprichter en COO van Shop Circle, legde uit: "Ons doel is om e-commerce ondernemers uit te rusten met de tools en expertise die ze nodig hebben om moeiteloos te schalen. Met ons techstack review programma kunnen we e-commerce bedrijven helpen hun ware potentieel te behalen."

Nnamdi Okike, mede-oprichter en Managing Partner bij 645 Ventures, merkte op: "We geloven dat Shop Circle een drijvende kracht zal zijn in het vormgeven van de toekomst van e-commerce."