Inwoners van Tilburg en Ede kunnen een elektrische Volta Zero truck zien rijden. Het gaat om een test van DB Schenker.

Pierre van Diesen, hoofd van Land Transport bij DB Schenker in de Benelux, licht toe: “Wij vinden het belangrijk om zo snel mogelijk onze services CO2-neutraal aan te bieden en testen daarom verschillende nieuwe, innovatieve oplossingen om de uitstoot van onze transporten steeds verder te verminderen." Hij voegt eraan toe dat de Volta Zero niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook een veilige en comfortabele werkplek biedt voor chauffeurs, dankzij het slimme ontwerp van de truck.

De samenwerking tussen DB SCHENKER en Volta Trucks begon in 2021 en heeft al geleid tot de pre-order van bijna 1.500 Volta Zero voertuigen. Deze bestelling is de grootste aankoop van middelzware elektrische vrachtwagens in Europa tot nu toe. Het plan is om deze 16-ton zware, volledig elektrische voertuigen te gebruiken om goederen van distributiecentra naar steden over heel Europa te vervoeren.

Met deze en andere initiatieven toont DB Schenker zijn inzet voor de transitie naar een CO2-neutrale transportsector. Het bedrijf streeft er naar wereldleider te worden op het gebied van duurzame logistieke oplossingen en is een van de eerste ter wereld die de Volta Zero trucks daadwerkelijk op de weg test.