Douglas heeft met e-commercepartner Arvato een nieuw geavanceerd logistiek centrum geopend in Hamm, Duitsland. Dit nieuwe distributiecentrum, dat uitblinkt in moderne automatiseringstechnologie. Het uitgestrekte centrum van 38.000 vierkante meter zal verantwoordelijk zijn voor alle logistiek van Douglas, waaronder leveringen aan winkels en hun snelgroeiende online bedrijf in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) - inclusief de afwikkeling van retourzendingen. Er zullen naar verwachting tot 400 banen worden gecreëerd.

Aanvankelijk werden vanuit het distributiecentrum alleen de bestellingen voor online klanten uit de DACH-regio verwerkt. Inmiddels worden ook alle Douglas winkels in deze regio bevoorraad vanuit Hamm. Dankzij dit nieuwe logistieke centrum is de opslagcapaciteit voor Douglas verdrievoudigd. Douglas heeft de afgelopen vijf jaar een indrukwekkende gemiddelde online verkoopgroei van meer dan 20% per jaar laten zien.

Sander van der Laan, CEO van Douglas Groep, vertelde: "Efficiënte logistiek is een van de belangrijkste pijlers voor elke omnichannel retailer. Met het nieuwe en ultramoderne logistieke centrum in Hamm hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt in het nog nauwer verbinden van winkelactiviteiten en online winkel in de DACH-regio - ook en vooral in het voordeel van onze klanten en leveranciers."

Het nieuwe centrum is speciaal ontworpen als een omnichannel magazijn, uitgerust met hoogwaardige automatiseringstechnologie en een moderne IT-oplossing.

Centraal in deze oplossing staat een shuttle-systeem van de Oostenrijkse leverancier Knapp. Dit systeem biedt opslagmogelijkheden en flexibiliteit, waardoor het de logistieke processen aanzienlijk verbetert. Dankzij deze en andere innovaties kunnen er tot wel 114.000 pakketten per dag worden verzonden vanuit Hamm.

De strategische locatie van het distributiecentrum, nabij diverse snelwegen in de oostelijke Ruhr-regio, bevordert snelle leveringen aan klanten in de DACH-regio. Verder is er rekening gehouden met verdere groei in de toekomst.