Een maand na het faillissement van e-bike producent VanMoof heeft Lavoie, een maker van elektrische steps, aangekondigd het Amsterdamse bedrijf over te nemen. De exacte financiële details van deze deal zijn niet openbaar gemaakt, maar de overname omvat onder andere de bedrijfsinventaris en voorraad van VanMoof.

Het merendeel van de banen zullen verloren gaan. Hoewel VanMoof eerder 700 werknemers in dienst had, verwacht Lavoie met slechts 50 tot 60 van hen verder te gaan. Het is echter nog onzeker of dit het definitieve aantal zal zijn. De precieze gevolgen voor klanten van VanMoof na deze overname blijven nog onduidelijk. Meer details zullen naar verwachting op 4 september beschikbaar zijn, wanneer de overname formeel wordt afgerond.

Het faillissement van VanMoof kwam na financiële problemen, met een schuldenlast van bijna 144 miljoen euro. Er waren speculaties dat vele schuldeisers hun geld mogelijk niet terug zouden zien. Vooral voor klanten die al een aanbetaling hadden gedaan, kan de overname een lichtpuntje zijn.

VanMoof had wereldwijd 190.000 fietsen verkocht en eigen winkels in 20 steden.