Neleman Wijnen heeft aangekondigd haar winkels in Amsterdam en Utrecht te sluiten en zich meer te gaan concentreren op e-commerce en internationale verkoop. De beslissing komt na achterblijvende omzet in de fysieke winkels.

Derrick Neleman, oprichter van het bedrijf, zegt tegen De Ondernemer: "Als je merkt dat fysieke winkels niet het verwachte rendement opleveren, moet je beslissen of je doorgaat of tijdig bijstuurt. Onze online winkel is een top 5-speler en de export groeit sterk."

Ondanks groeiende verkoop van Neleman Wijnen in supermarkten zoals Jumbo, PLUS en Hoogvliet, gelooft Neleman nog steeds in de waarde van eigen winkels als aanvulling op andere verkoopkanalen. "Een sterk merk met een eigen winkel biedt een unieke ervaring. Supermarktverkoop en eigen winkel kunnen elkaar versterken als het goed wordt aangepakt."

Neleman Wijnen, die zichzelf positioneert als een missiegedreven biologisch wijnmerk, heeft recentelijk ook stappen gemaakt op de Amerikaanse markt. "We zijn nu verkrijgbaar in acht staten, waaronder New York en Californië", bevestigt Neleman.