Gorillas stopt met haar activiteiten in zes steden in Nederland. Het gaat om Almere, Hilversum, Alkmaar, Apeldoorn, Breda en Enschede. De vestigingen leveren niet genoeg winst op om in deze steden te blijven bezorgen, aldus het Duitse bedrijf. 

Volgens een verklaring van Gorillas werkt het bedrijf "elke dag enorm hard om onze consumenten te laten kennismaken met een nóg betere klantervaring en ons merk verder uit te bouwen. Het bereiken van duurzame groei vereist echter dat we voortdurend de prestaties van al onze vestigingen analyseren en ons concentreren op de vestigingen die nu het meest lucratief zijn," zegt het bedrijf. De sluiting gaat direct in na een "zorgvuldig onderzoek van de verschillende strategische opties".

Het sluiten van de winkels betekent ook dat Gorillas "afscheid moet nemen van veel personeel". Als gevolg daarvan zullen we hen helpen bij het vinden van nieuw werk waar dat haalbaar is."

Gorillas haalt in Nederland, samen met Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten (New York) 90% van zijn inkomsten en benadrukt dat het Nederland niet zal verlaten.