Siemens neemt het Nederlandse Heliox over, een bedrijf in snellaadoplossingen voor elektrische bussen en vrachtwagens. De stap versterkt Siemens' positie in de eMobility-markt door hun oplaadportfolio uit te breiden en hun bereik te vergroten, met name in Europa en Noord-Amerika.

Heliox staat bekend om hun geavanceerde technologie voor e-voertuigen en zal het huidige laadaanbod van Siemens aanvullen, vooral op het gebied van DC-snelladen voor grotere voertuigvloten.

"Het integreren van Heliox is een belangrijke stap voor Siemens. Het biedt niet alleen een uitgebreider aanbod, maar er ligt ook een enorm potentieel in digitalisering en software, vooral als we kijken naar energie- en depotbeheer", zei Matthias Rebellius, CEO van Smart Infrastructure bij Siemens.

Met deze overname verwacht Siemens zijn marktbereik aanzienlijk uit te breiden, met een bijzondere focus op Europa en Noord-Amerika. Bovendien zal de expertise van Heliox op het gebied van vermogenselektronica de capaciteiten van Siemens op dit gebied versterken.

Heliox, met het hoofdkantoor in Nederland en ongeveer 330 werknemers, is niet onopgemerkt gebleven in de branche. Voordat Siemens het bedrijf overnam, was Heliox in handen van participatiemaatschappij Waterland, een groep werknemers en particuliere investeerders.

De overname moet nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten.