BMW zet fors in op de toekomst van e-component productie met de aankondiging van een uitbreiding bij de fabriek in Leipzig. Een nieuw distributiecentrum wordt gebouwd op een stuk grond buiten het huidige fabrieksterrein, dat zich bevindt op het noordelijke industrieterrein. De nieuwe locatie beslaat in totaal 12 hectare, waarvan in de eerste bouwfase acht hectare wordt bebouwd. Het is de bedoeling dat medio 2024 een logistieke hal voor de vijfde-generatie hoogspanningsbatterijen en een kantoorgebouw worden opgeleverd.

De eerste bouwfase omvat een magazijn, een tweelaags kantoorgebouw en een laadtunnel met een totale oppervlakte van 38.000 m2. Er is ook een tweede bouwfase gepland, die het totale investeringsbedrag oploopt tot mogelijk 100 miljoen euro. Eenmaal voltooid, zal het nieuwe Supply Centre North werkgelegenheid bieden voor ongeveer 500 medewerkers.

Het gebouw zal onder andere worden voorzien van zonnepanelen die in piekperiodes ongeveer 3.000 kW kunnen produceren. Daarnaast worden er meer dan 5.700 nieuwe struiken en bomen geplant en zullen de buitenruimtes insectvriendelijke verlichting hebben.

Met de komst van dit nieuwe distributiecentrum voor hoogspanningsbatterijen versterkt BMW zijn rol in de toekomst van e-component productie en elektromobiliteit. De totale investering van de BMW Group in de uitbreiding van e-component productie in Leipzig bedraagt ​​tot 1 miljard euro. BMW verwacht dat in 2026 een derde van de verkochte BMW's eletrisch zal zijn.