DAF breidt haar assortiment uit met de DAF XB Electric, specifiek ontworpen voor stedelijke en regionale distributie. Met een indrukwekkend bereik van 350 km kan deze elektrische variant in slechts 40 tot 70 minuten tot 80% worden opgeladen. Naast de elektrische optie biedt DAF ook PACCAR PX-5 en PX-7 motoren aan, met vermogens variërend van 124 kW (170 pk) tot 227 kW (310 hp). Deze motoren zijn bovendien aangepast voor het gebruik van HVO, wat de CO2-uitstoot aanzienlijk kan verminderen.

De XB-serie zet in op veiligheid met geavanceerde systemen, van noodremsystemen tot waarschuwingen voor dode hoeken en vermoeidheidsdetectie. Het comfort van de bestuurder wordt ook niet over het hoofd gezien, met verschillende cabine-opties en een innovatief digitaal display.

Voor de bouwsector introduceert DAF de robuuste XBC, ontworpen om de uitdagingen van bouwlocaties aan te kunnen. Met een bodemvrijheid van 255 millimeter en een benaderingshoek van 25 graden is deze truck klaar voor zwaar werk.

De New Generation DAF XB-serie gaat naar verwachting eind 2023 in productie. Met deze lancering toont DAF zijn visie op de toekomst van duurzaam transport.