De intralogistieke gigant Jungheinrich, gevestigd in het Duitse Hamburg, heeft de roboticaspecialist Magazino uit München volledig overgenomen. Jungheinrich had al sinds 2020 een belang van 21,7 procent in het bedrijf. Magazino, met ongeveer 130 medewerkers en opgericht in 2014, is een pionier in logistieke robotica die samenwerkt met menselijke medewerkers in magazijnen. Door deze overname versterkt Jungheinrich zijn automatiseringscapaciteiten.

Dr. Lars Brzoska, voorzitter van de Raad van Bestuur van Jungheinrich, zei: "We werken al een aantal jaar nauw samen met Magazino. Nu zetten we de volgende logische stap en nemen we Magazino volledig over. Magazino heeft softwarecompetenties en oplossingen die de toekomst van intralogistiek kunnen vormgeven."

Frederik Brantner, CEO van Magazino, voegde er aan toe: "De behoefte aan magazijnautomatisering groeit voortdurend. Samen met Jungheinrich zullen we ons leiderschap op het gebied van intralogistieke technologie verder uitbreiden."

Magazino zal functioneren als een onafhankelijk bedrijf binnen de Jungheinrich Group en profiteren van het wereldwijde netwerk van Jungheinrich. De financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.