Op het depot in Utrecht van GLS Netherlands zijn twee nieuwe sorteermachines in gebruik genomen. Daarmee is de sorteersnelheid ruim verdubbeld: vanaf halverwege augustus kunnen er ruim 10.000 pakketten per uur worden verwerkt. Het doel van de verbouwing was om een nieuw, modern sorteersysteem neer te zetten waardoor het depot in Utrecht klaar is voor de toekomst. Zo kan GLS Netherlands nog sneller pakketten van verzender naar ontvanger verzenden.

Systeemupdate

Het depot in Utrecht is voorzien van een nieuw sorteersysteem en een nieuw mini-sorteersysteem. Het nieuwe sorteersysteem kan tot wel 4600 pakketten per uur verwerken. De nieuwe mini sorter heeft zelfs een capaciteit van wel 6000 pakketten per uur. Dit systeem verwerkt de kleine pakketten die niet door het reguliere sorteersysteem kunnen vanwege het lage gewicht.

Volledig operationeel
Tom Hartmans, Projectleider bij GLS Netherlands, is trots op de verbouwing: “Door de komst van de nieuwe systemen is de capaciteit van het depot enorm vergroot. Zo kunnen we iedereen nog sneller voorzien van zijn of haar pakket.”

“Het was nog even spannend of de verbouwing plaats kon vinden”, gaat Tom Hartmans verder: “De verbouwing is op één voorwaarde doorgegaan, namelijk dat het depot tijdens de verbouwing operationeel moest blijven. Dankzij ons grote netwerk hebben we dit opgelost door de helft van de parcels die bestemd waren voor het depot in Utrecht, tijdelijk door te sturen naar onze andere depots. We zijn er trots op dat de ontvangers geen hinder ondervonden van de hele verbouwing. Mede door de tomeloze inzet van onze bezorgers en operationele medewerkers hebben we dit resultaat neer kunnen zetten.”

Begin april is het eerste pakket door het nieuwe mini-sorteersysteem verwerkt en begin augustus is het grote sorteersysteem volledig operationeel. Zo kan GLS Netherlands voor Peak Season 2023 met een ruime capaciteitsvergroting van start gaan en nog meer verzenders en ontvangers blij maken.