Knuspr, een innovatieve online supermarkt uit Tsjechië, staat bekend om haar pogingen om de bezorging van levensmiddelen te revolutioneren. Recentelijk begon het bedrijf met het bezorgen van boodschappen op zondag in München, maar dit experiment is nu door de autoriteiten stopgezet.

Knuspr's experiment om ook op zondag boodschappen te bezorgen in München is na slechts vier weken tot een halt geroepen. Het bedrijf had een juridische truc bedacht door een gastronomisch dochterbedrijf, genaamd Kleiner Kern, op te richten. Dit bedrijf runde een café in München, en omdat restaurants op zondag mogen bezorgen, probeerde Knuspr via deze route ook levensmiddelen te bezorgen.

Bij de lancering half juli was Stephan Lüger, directeur bij Knuspr, zelfverzekerd over de vondst. Maar de autoriteiten waren het niet eens met deze constructie en afgelopen zondag mocht Knuspr niet meer bezorgen. Via de app informeerde het bedrijf zijn klanten dat het "vanwege opgelegde beperkingen" geen bestellingen kon afleveren.

Het experiment in München heeft veel aandacht getrokken en heeft het debat geopend over de huidige regelgeving met betrekking tot zondagsverkoop en -bezorging. Of Knuspr succes zal hebben met hun plannen in andere gebieden, moet blijken.