De Rhenus Group, een logistieke dienstverlener, is lid geworden van PharmacomItalia, een Italiaanse technische gemeenschap voor experts in uitgebreid farmaceutisch productbeheer die professionals in de farmalogistiek helpt opleiden.

Rhenus staat bekend om het bieden van op maat gemaakte, veilige logistieke oplossingen voor de specifieke behoeften van elke branche en is nu met name gericht op het segment life sciences & gezondheidszorg, en heeft onlangs een logistieke en transportverticale geopend die is gewijd aan deze productcategorie.

De samenwerking met PharmacomItalia stelt Rhenus in staat om zijn kennis en expertise in het vervoer van farmaceutische goederen te delen, deel te nemen aan werkgroepen over technische kwesties, en productiefaciliteiten en serviceplatforms zoals luchthavens, havens en tweedelijns magazijnen te bezoeken. Bovendien zal Rhenus actief samenwerken bij het creëren van standaardkwalificatiemodellen voor de verschillende operators in de logistieke toeleveringsketen.

"Rhenus is trots om zich aan te sluiten bij PharmacomItalia," zegt Andrea Battaglia, hoofd life sciences & healthcare bij Rhenus Air & Ocean in Italië. "Dit partnerschap stelt ons in staat om een belangrijke speler te worden in de farmaceutische logistiek in Italië. Rhenus, met zijn bewezen expertise en toewijding aan de hoogste kwaliteitsnormen, is klaar om de logistieke uitdagingen van de industrie aan te gaan, en zorgt voor naleving van de huidige regelgeving en maximale veiligheid bij het transport van farmaceutische goederen."