Dematic introduceert een Noise Reduction-portfolio om de geluidsbelasting in logistieke faciliteiten wereldwijd te verminderen. Deze oplossing bestaat uit 3D-geluidsmapping en audits van de faciliteit. Door aangepaste rollen, lamellen en transportbanden te installeren, kan het geluid worden verminderd met 15 decibel.

Dematic's technologie maakt het mogelijk om akoestische belasting visueel te identificeren en te simuleren hoe upgrades de geluidsbelasting kunnen verminderen. Na de installatie van de verbeterde onderdelen voert het bedrijf een tweede audit uit om het effect te verifiëren.

Volgens onderzoeken worden miljoenen werknemers blootgesteld aan beroepslawaai dat schadelijk kan zijn voor hun gehoor, wat de behoefte aan dergelijke technologieën benadrukt. Dematic benadrukt dat deze oplossing niet alleen de gezondheid en veiligheid van werknemers beschermt, maar ook bijdraagt aan hun werkplezier door een verhoging van het moreel en de productiviteit.

Dit nieuwe portfolio bouwt voort op de focus van Dematic om de geluidsniveaus in logistieke faciliteiten te verminderen, na de introductie van nieuwe ruisonderdrukkingsfuncties in 2022.