Het Ierse bedrijf MOBY, gespecialiseerd in mobiliteit en ook in Nederland opereert, heeft aangekondigd de klanten van het onlangs failliet verklaarde Mechs over te nemen.

Mechs was verantwoordelijk voor de verhuur en het onderhoud van bezorgvoertuigen na de doorstart van GreenMo. Helaas heeft Mechs de poging tot professionalisering niet overleefd, ondanks hun inspanningen om de bedrijfsvoering te verbeteren. MOBY gaat de dienstverlening en het onderhoud van de voertuigen voortzetten en neemt per direct alle activiteiten, voertuigen en contracten van Mechs over.

In tegenstelling tot GreenMo en Mechs, werkt MOBY samen met onafhankelijke lokale onderhoudspartners en voertuigleveranciers. Het bedrijf biedt leasing en onderhoud aan voor elektrische bezorgvoertuigen zoals e-bikes, e-scooters, elektrische bakfietsen en vierwielers.

Bart van Raak, commercial director bij MOBY, benadrukte het belang van continuïteit in hun service. "We combineren verschillende partners om onze klanten de beste service te kunnen bieden," verklaarde hij. Hij voegde eraan toe dat dit precies is wat de klanten van Mechs nodig hebben en dat MOBY klaar staat om hen te verwelkomen.