Logisteed heeft een aandelenoverdrachtsovereenkomst gesloten voor de overname van alle aandelen van Van den Bos & van Daalen Materieel B.V, een Nederlands logistiek bedrijf gespecialiseerd in temperatuurgecontroleerde geconsolideerde transportdiensten binnen Europa.

Bos Daalen, opgericht in 2021 door een fusie tussen CARGOBOSS B.V. en Van Daalen Transport B.V., heeft meer dan 100 jaar bedrijfsgeschiedenis. Het bedrijf vervoert voornamelijk fruit, groenten en bloemen vanuit Nederland naar Duitsland, Zwitserland en Noord-Frankrijk en krijgt veel lof voor de kwaliteit van de dienstverlening.

De overname is in lijn met het managementplan voor de middellange termijn "LOGISTEED2024", dat prioriteit geeft aan de versterking en uitbreiding van overzeese activiteiten. Door Bos Daalen over te nemen, wil de Groep de groeiende Europese markt voor temperatuurgecontroleerd transport betreden, gebruikmakend van de belangrijke rol die Nederland speelt als belangrijke producent en als toegangspoort tot Europa via de haven van Rotterdam.