Intervest Offices & Warehouses versterkt haar positie in de logistieke hotspot van Luik (Wallonië) met de verwerving van een strategisch perceel met een toekomstig duurzaam herontwikkelingspotentieel van 70.000 m².

Afgelopen woensdag sloot Intervest een overeenkomst voor de gefaseerde verwerving van de locatie met een terreinoppervlakte van ongeveer 15,5 hectare en een verhuurbare oppervlakte van circa 66.000 m². Deze stap past in het strategisch plan van Intervest, waarbij de focus op het logistiek segment ligt en mogelijkheden worden gecreëerd om op strategische locaties te groeien.

De logistieke site is strategisch gelegen in de nabijheid van belangrijke Europese snelwegen die leiden naar Duitsland, Nederland, Frankrijk en Luxemburg. Daarnaast bevindt de locatie zich vlakbij de luchthaven van Luik en heeft het een multimodale ontsluiting. Het perceel grenst aan een ander perceel van Intervest, waardoor het totale terrein uitbreidt tot ongeveer 16 hectare, beschikbaar komt voor ontwikkeling. Deze uitbreiding biedt mogelijkheden om bestaande huurders op beide sites te ondersteunen in hun groeiplannen en leidt tot schaalvoordelen in efficiëntie en beheer.

Bij de verwerving is de volledige logistieke site al verhuurd, waarbij jaarlijks € 1,27 miljoen aan huurinkomsten wordt gegenereerd. De huurcontracten hebben verschillende looptijden, waardoor Intervest flexibel kan inspelen op het ontwikkelingspotentieel van de locatie. Deze stap versterkt de positie van Intervest in de logistieke regio Luik en biedt veelbelovende mogelijkheden voor duurzame herontwikkeling en verdere groei in het logistiek segment.