Shopify, het Canadese e-commerce bedrijf, heeft een beter dan verwachte tweede kwartaalomzet bekendgemaakt. De omzet van het bedrijf steeg jaar op jaar met 31% naar $1,69 miljard. Het brutovolume steeg ook met 17% op jaarbasis naar $55 miljard. 

Dat liet het bedrijf afgelopen woensdag weten. Ondanks $1,7 miljard aan desinvesteringskosten en personeelsreducties steeg de brutowinst van Shopify in Q2 met 27% j-o-j tot $835 miljoen. Aandelen van het bedrijf, genoteerd aan de American Stock Exchange, stegen met 7% na de Q2 resultaten, die de gemiddelde raming van analisten van $1,62 miljard overtroffen.

Shopify voorspelt een omzetgroei van laag-twintig procent voor het derde kwartaal en werkt aan uitbreiding van het wereldwijde webwinkeliersbestand terwijl de vrije kasstroom wordt verbeterd. Het bedrijf investeert ook in nieuwe technologieën om zijn platform te verbeteren en zijn gebruikers betere diensten aan te kunnen bieden.

Shopify's sterke resultaten voor het tweede kwartaal weerspiegelen de groeiende trend van e-commerce die versneld werd vanwege de coronapandemie. Het platform van het bedrijf is steeds populairder geworden onder kleine en middelgrote ondernemers, omdat het een eenvoudige en betaalbare manier biedt om een online winkel op te zetten.