Aldi is de nieuwste onderneming die deelneemt aan een logistieke aanwervingsgolf en zal volgend jaar in het Verenigd Koninkrijk zo'n 1.000 banen creëren.

De discountsupermarkt wil zijn distributie-, transport- en onderhoudsteams in zijn 11 regionale distributiecentra over het hele land uitbreiden. Het komt op een moment dat retailers geconfronteerd worden met een wedloop om distributie- en magazijnruimte, na een pandemische e-commerce. De wervingscampagne zal zowel voltijdse als deeltijdse banen omvatten, met salarissen tot 19,80 pond per uur. Aldi, dat momenteel 960 vestigingen en 38.000 personeelsleden heeft in het Verenigd Konkrijk, zal er dit jaar naar verwachting 2.000 vaste banen schrappen.

"Terwijl we blijven groeien en Aldi voor nog meer winkelend publiek toegankelijk maken, hebben we meer collega's nodig in onze distributievestigingen om dat mogelijk te maken," zei Kelly Stokes, recruitment director bij Aldi UK.

"Een Aldi-collega zijn betekent niet alleen hoge lonen en voordelen, maar ook een geweldige werkomgeving en mogelijkheden om binnen de onderneming verder te komen. We kijken ernaar uit nog meer geweldige mensen in onze distributiecentra te verwelkomen om deel uit te maken van ons succes."

Het budgetmerk heeft de afgelopen maanden marktaandeel gewonnen, omdat het kopers aantrekt die op zoek zijn naar goedkopere boodschappen.