Het Nederlandse e-fulfilmentbedrijf QLS gaat als eerste bedrijf in Europa gebruik maken van de Bin ResQ Robot in hun logistieke operaties. Deze innovatieve technologie is speciaal ontworpen om problemen met het geautomatiseerde opslagsysteem AutoStore snel en efficiënt op te lossen. De Bin ResQ Robot belooft dat de productiviteit op peil blijft, zelfs in geval van storingen.

 

Wanneer een item uit een AutoStore-bak steekt is het niet mogelijk is om de bak te picken, met de Bin ResQ Robot kan dit dankzij een speciale grijper wel, zo stelt QLS.

QLS is verder onlangs begonnen met een uitbreiding van hun geavanceerde AutoStore-systeem. Hierdoor kan het bedrijf haar capaciteit van 70.000 vergroten naar 110.000 bakken en zullen er meer dan 105 robots operationeel zijn.

Quincy Boogers, mede-eigenaar van QLS, wijst op de voortdurende groei van het klantenbestand van het bedrijf als drijvende kracht achter deze grootschalige uitbreiding. “De groei van nieuwe klanten blijft opmerkelijk hoog”, aldus Boogers. “Wij verwachten dit jaar een groei van maar liefst 50% van het klantenbestand en daar moeten wij goed op voorbereid zijn. Het is bijna ongelooflijk dat de aanwas van klanten blijft toenemen, waardoor wij binnen slechts 9 maanden na onze vorige uitbreiding opnieuw genoodzaakt zijn om onze capaciteit te vergroten.”