GARBE Industrial Real Estate Nederland heeft een distributiecentrum van DSV in Maastricht aangekocht. Het nieuw gebouwde pand beslaat 38.000 vierkante meter en is strategisch gelegen naast Maastricht Aachen Airport, waardoor een uitstekende bereikbaarheid is gegarandeerd.

De overname vond plaats via een sale and lease back transactie met DSV - Global Transport and Logistics, een prominente speler in de sector. Als onderdeel van de deal wordt het pand exclusief verhuurd aan DSV voor de lange termijn, waardoor de stabiliteit van de investering van GARBE wordt vergroot en het bedrijf verzekerd is van een stabiele inkomstenstroom.

Wat deze aankoop onderscheidt is de sterke focus op duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid. Het logistieke pand heeft een BREEAM-NL Excellent certificering, een gewaardeerde erkenning voor zijn milieuvriendelijke kenmerken en praktijken. Daarnaast heeft het een uitstekend energielabel A+++++, wat staat voor uitzonderlijke energie-efficiëntie.

Om de duurzaamheid nog verder te verbeteren, wordt het pand uitgerust met zonnepanelen om hernieuwbare energie van de zon te benutten. Deze opwekking van zonne-energie draagt niet alleen bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot, maar zorgt ook voor een betrouwbare en schone elektriciteitsvoorziening voor de operationele behoeften van DSV.