DHL Group blijft ondanks de uitdagingen die het gevolg zijn van de verminderde vraag naar vrachtvervoer zag in het tweede kwartaal van 2023 de totale omzet uitkomen op iets meer dan 20 miljard euro, wat een daling was in vergelijking met vorig jaar, toen het nog 24 miljard euro was. Vooral in de vrachtdivisie ging het slecht; daar daalden de inkomsten in het afgelopen kwartaal met 41 procent.

De luchtvrachtvolumes van DHL daalden in de eerste helft van het jaar met 16 procent, voornamelijk op routes tussen China en de Verenigde Staten en China en Europa. Dit resulteerde in een afname van meer dan 43 procent in de omzet uit luchtvrachtvluchten in de eerste helft van 2023. Ook de omzet uit zeevervoer nam aanzienlijk af, met bijna 46 procent in de eerste zes maanden van dit jaar.

Ondanks de uitdagingen, blijft DHL Group positief gestemd over de rest van 2023 en heeft het zelfs zijn winstverwachtingen naar boven bijgesteld. De divisie die logistieke diensten levert, presteerde goed in het tweede kwartaal, met een omzetstijging van 4 procent ten opzichte van vorig jaar, wat resulteerde in een bedrag van 4,2 miljard euro. De sterke prestaties waren te danken aan langetermijncontracten met klanten, die hebben bijgedragen aan een stabiele winstsituatie en verdere groei.

Over de eerste helft van dit jaar rapporteert DHL Group een winst voor aftrek van rente en belastingen van 3,3 miljard euro, wat ongeveer 25 procent minder is dan vorig jaar. Desondanks beschouwt het bedrijf zijn prestaties als positief in een uitdagend economisch klimaat. Vanwege deze veerkracht heeft DHL zijn winstverwachting voor dit jaar verhoogd van 6 miljard euro naar 6,2 miljard euro.