CEVA Logistics breidt de magazijnautomatisering in zijn twee magazijnen in Venray uit dankzij het Skypod-systeem van Exotec, een in Frankrijk gevestigde specialist op het gebied van magazijnrobotica. De flexibele orderverzameloplossing zal de efficiëntie van de faciliteit verbeteren en tijdens piekseizoenen verwacht CEVA drie keer zoveel volumes te kunnen verwerken dan voorheen.

De twee faciliteiten voegen zich bij een bestaande Exotec Skypod-installatie in CEVA's vestiging in Roosendaal. 57 Skypod robots worden ingezet in de faciliteiten in Venray om magazijnautomatisering toe te voegen voor CEVA's klanten, waardoor uiteindelijk zowel de magazijncapaciteit als de flexibiliteit toeneemt om piekperiodes te overbruggen.

Met het Skypod orderverzamelsysteem kunnen vloerrobots tot 12 meter hoog door de stellingen klimmen. De volledig schaalbare oplossing maakt het eenvoudig om robots, pickstations of bakken toe te voegen, waardoor CEVA snel kan reageren op zowel veranderende marktomstandigheden als de groei van zijn klanten door het opslagvolume van de magazijnen te vergroten of te verkleinen.

Naast de voordelen op het gebied van efficiëntie en capaciteit is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie van CEVA. Het lage energieverbruik van het Skypod systeem draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf. De magazijnen van CEVA in Venray werken volledig op zonne-energie, waardoor de oplossing energieneutraal wordt gebruikt. De vestigingen in Venray en Roosendaal dragen bij aan CEVA's energiepositieve activiteiten in de Benelux, omdat het bedrijf daar meer energie produceert dan het verbruikt.

Bart Beeks, Global Head of Contract Logistics bij CEVA Logistics, zei: "Bij CEVA dwingt onze cultuur ons te zoeken naar innovatieve oplossingen om onze klanten beter van dienst te zijn, en de Skypod-oplossing biedt aanzienlijke waarde in magazijnautomatisering. Als gevolg van onze sterke betrokkenheid bij Responsive Logistics, verwachten onze klanten een hoog niveau van service, efficiëntie en flexibiliteit in onze activiteiten. Door onder andere de oplossing van Exotec te implementeren, kunnen we samen met onze klanten waarde blijven creëren."

Wim Vermeir, Senior Sales Executive, Exotec: "We zijn erg blij met de succesvolle samenwerking met CEVA, zeker nu zij ook het Skypod Systeem implementeren in hun twee magazijnen in Venray. Met het Skypod Systeem kunnen we de dienstverlening van onze klanten naar een hoger niveau tillen. Onze schaalbare magazijnoplossingen zorgen ervoor dat CEVA en haar klanten moeiteloos kunnen uitbreiden naar meer opslagcapaciteit. Een grote logistieke dienstverlener als CEVA geeft ons vanuit zijn praktijk met externe logistieke partijen waardevolle input die we kunnen gebruiken om onze dienstverlening verder te verbeteren."