In een poging zijn gebruikersbestand uit te breiden heeft voedselbezorgdienst Grubhub, het Amerikaanse merk van Just Eat Takeaway, zich vertakt en meer promotiemogelijkheden toegevoegd.

Het bedrijf staat echter niet langer aan de top van zijn vakgebied, zo meldde The Wall Street Journal zondag. In mei bood het nieuwe gebruikers die via Grubhub bestelden een bon van $15 aan. Door de grote hoeveelheid geplaatste bestellingen raakte het systeem van het bedrijf overbelast.

Volgens het rapport resulteerde de actie tijdens de aanbieding in wel 6.000 afhaal- en bezorgbestellingen per minuut. Het bedrijf loopt nu echter achter op bezorgrivalen DoorDash en Uber Eats. Grubhub heeft ook te maken met de onzekerheid bij zijn moederbedrijf Just Eat Takeaway, dat overweegt Grubhub te verkopen, ruwweg een jaar nadat het het eerst had overgenomen.

The Wall Street Journal schreef dat er 200.000 nieuwe gebruikers waren die Grubhub's app voor het eerst downloadden tijdens de gratis lunchactie in New York. Het verwerkte die dag ook meer dan 400.000 bestellingen.

Grubhub blijft andere aanbiedingen en promoties onderzoeken en sloot onlangs een deal met Amazon die een deel van Grubhub's bezorgdienst koppelt aan Amazons Prime programma, dat meer dan 200 miljoen leden heeft. Bronnen vertelden The Wall Street Journal dat Grubhub er door de deal ongeveer 2 miljoen nieuwe gebruikers bij kreeg.

Volgens het rapport zijn er nog steeds uitdagingen op komst, waaronder het feit dat de groei van de voedselbezorging sinds het hoogtepunt van de quarantaine in 2020 is vertraagd.

Eind juni liet Just Eat Takeaway weten dat dat het Grubhub wenst te behouden. Het rapport merkte op dat Just Eat het bedrijf niet "onmiddellijk van de hand zou doen", liet Grubhub CEO Adam DeWitt weten. Eerder had Just Eat Takeaway laten weten Grubhub te willen verkopen, te midden van berichten dat het bedrijf ruim € 5,5 miljard zou kunnen verliezen in vergelijking met de aankoopprijs een jaar geleden.