DHG heeft zijn inzet voor duurzaamheid benadrukt met de lancering van TwoZero, een zonne-energiebedrijf dat zich richt op het ontwikkelen en exploiteren van zonneparken op de daken van DHG-panden. Dit initiatief is bedoeld om huurders nog beter te kunnen faciliteren en tegelijkertijd duurzame energieoplossingen te bieden.

Met maar liefst 132.912 zonnepanelen en een verwachte opwekking van 76.099 MWp uit zonne-energie, beslaat TwoZero een indrukwekkend dakoppervlakte van 543.627 m². Het gebruik van zonne-energie stelt DHG in staat om intelligente duurzaamheid te realiseren, waarbij gebouwen worden gecreëerd die voldoen aan de hoogste normen van duurzaamheid en welzijn.

De SMARTLOG-panden van DHG zijn state-of-the-art logistieke faciliteiten die zorgen voor een duurzame werkomgeving. Deze moderne gebouwen zijn volledig gasloos en voorzien van vloerverwarming, warmtepomptechniek en energiezuinige LED-verlichting met bewegingssensoren. Het intelligente gebouwbeheersysteem zorgt voor een optimaal gebruik van energiezuinige klimaatinstallaties, wat bijdraagt aan het comfort en de gezondheid van de medewerkers. Bovendien worden de duurzaamheidsprestaties van de SMARTLOGS gewaarborgd door de expertise van DHG's in-house BREEAM-expert.

Met TwoZero streeft DHG ernaar om alle toekomstige SMARTLOG distributiecentra en waar mogelijk de bestaande portefeuille van DHG te voorzien van zonnepanelen. Het eerste systeem is al operationeel op het dak van SMARTLOG Roosendaal, en tegen 2024 is het doel om de volledige DHG-portefeuille van eigen opgewekte zonne-energie te voorzien, zelfs op locaties waar geen of onvoldoende elektriciteit kan worden opgewekt.