Tencent Holdings, het Chinese technologie- en entertainmentconglomeraat en onder meer eigenaar van WeChat, heeft in het eerste kwartaal een aanzienlijke omzetstijging doorgemaakt. De omzet van het bedrijf stegen met 11% op jaarbasis tot 150 miljard Chinese yuan ($21,4 miljard) en overtroffen daarmee de verwachtingen van analisten die hadden gerekend op $21,3 miljard.

Naast de inkomstengroei steeg de winst van Tencent in het eerste kwartaal met 10% tot 25,8 miljard yuan, wat de trend van een reeks kwartalen met dalende cijfers doorbreekt.

Tencent schreef zijn succes toe aan het sterke herstel van de binnenlandse consumptie in China, na de versoepeling van de COVID-19 beperkingen vanaf december. In een persbericht benadrukte Tencent dat de nettowinst versneld groeide, dankzij een gunstige inkomstenmix, operationele efficiëntie en een gunstige vergelijking met het voorgaande jaar.

Deze robuuste prestatie positioneert Tencent als leider in de technologie- en entertainmentsector en toont zijn veerkracht en vermogen om in te spelen op kansen in de markt.