AA Verhuizers opent deze zomer een nieuw bedrijfspand in Halfweg en introduceert het concept 'Hubakee'. Met deze stap speelt het verhuisbedrijf in op de toekomstige zero-emissie milieuzones die vanaf 2025 van kracht zullen zijn.

De hub zal fungeren als een centraal punt aan de rand van de stad, waar goederen van verschillende leveranciers worden verzameld en vervolgens met zero-emissie transport de laatste kilometers naar de eindbestemming worden afgelegd. Op 1 juni zullen de deuren van de nieuwe locatie geopend worden.

Vanuit deze nieuwe locatie zal AA Verhuizers Hubakee inzetten voor diverse logistieke activiteiten, waaronder first- en final mile logistics. Dit houdt in dat leveringen van verschillende partijen worden verzameld op de hub, om vervolgens gebundeld naar de eindklant te worden vervoerd. Ook zullen er op de terugweg naar de hub tussenstops worden gemaakt voor het inzamelen, sorteren en recyclen van retourproducten en materialen. Het doel is om met een volgeladen voertuig de stad in te rijden en weer met een volle lading te vertrekken.

AA Verhuizers verruilt eind mei Nieuw-Vennep voor Halfweg en zal met Hubakee deel uitmaken van het initiatief Circulair Hub Amsterdam, opgezet door Recycling.nl. Het bedrijf zal een van de drie panden in gebruik nemen. De deelnemers van de Circular Hub zullen hun krachten bundelen en een alles-in-één ervaring creëren voor het aan- en afvoeren van goederen.

Met de komst van de nieuwe cityhub wil AA Verhuizers bijdragen aan de verduurzaming van de logistiek in de regio. De hub aan de rand van de stad zorgt voor een optimalisatie van de belading, minder verkeersbewegingen in de stad en de mogelijkheid om de laatste kilometers met duurzaam transport af te leggen. Bart-Jan Buchner, Directeur van AA Verhuizers en oprichter van Hubakee, benadrukt het potentieel van de vestiging aan het vaarwater, de Ringvaart, voor het vervoer van goederen van en naar zowel de hub als de stad in de toekomst.