Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn, heeft de resultaten bekendgemaakt voor de eerste helft van het boekjaar. De omzet van het bedrijf is in het tweede kwartaal van 2022-2023 met 6,4% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar, wat resulteert in een totale omzet van 5,3 miljard euro. In het eerste kwartaal steeg de omzet 5,51% naar 12,4 miljard euro.

Ceconomy schrijft deze groei toe aan een herstel in de fysieke winkels en positieve ontwikkelingen in Duitsland en Turkije, waar synergievoordelen zijn gerealiseerd tussen MediaMarkt en Saturn. De aangepaste EBIT van de Duitse consumentenelektronica-retailer verbeterde met 35 miljoen euro tot -23 miljoen in het tweede kwartaal. Over de gehele periode bedroeg de EBIT 207 miljoen euro, bijna gelijk aan het voorgaande boekjaar.

De bedrijfstak 'Services & Solutions' is in het tweede kwartaal 5,2% gestegen tot 323 miljoen euro, oftewel 6,1% van de totale omzet. CEO Karsten Wildberger verklaarde dat de maatregelen die het bedrijf heeft genomen een positief effect hebben gehad op het tweede kwartaal, na een succesvol kerstseizoen in het eerste kwartaal. Hij benadrukte ook de vooruitgang in de transformatie van het bedrijf door efficiënte uitvoering van de strategie en voortdurende optimalisatie van bedrijfsprocessen.

Wildberger is optimistisch over de tweede helft van het jaar, ondanks de uitdagende omstandigheden. Ceconomy kijkt met vertrouwen naar de toekomst, gesteund door de behaalde resultaten en voortdurende inzet voor groei en verbetering.