Europese Investeringsbank (EIB) investeert miljoenen in drones voor logistiek. Wingcopter GmbH, een toonaangevend dronebedrijf, heeft €40 miljoen ontvangen van de EIB om de ontwikkeling van hun elektrisch aangedreven vrachtdrones te versnellen.

De EIB gelooft sterk in de toekomst van drones in de logistieke sector. Deze drones kunnen een duurzaam alternatief bieden voor vervuilende vervoersmiddelen zoals motorfietsen, bestelwagens en helikopters. Wingcopter, waar ook Rewe onlangs in heeft geïnvesteerd, is een van de bedrijven die profiteert van deze investering.

De Wingcopter 198, het vlaggenschipmodel van het bedrijf, zal deze zomer voor het eerst worden getest in een proefproject in Zuid-Hessen, Duitsland. Het project, in samenwerking met de Frankfurt University of Applied Sciences, heeft als doel de haalbaarheid van on-demand bezorging van boodschappen en andere consumptiegoederen te onderzoeken om het aanbod op het platteland te verbeteren door middel van een duurzame bezorgservice. Het project wordt gefinancierd door het federale ministerie van Digitalisering en Transport.