Cargo-partner, een Oostenrijks logistiek bedrijf, heeft een nieuwe eigenaar. Oprichter Stefan Krauter het bedrijf van de hand heeft gedaan aan Nippon Express Holdings, een Japanse beursgenoteerde onderneming. 

Met zijn aanwezigheid in 40 landen en meer dan 4.000 werknemers wereldwijd heeft cargo-partner sinds zijn oprichting in 1983 een aanzienlijke groei doorgemaakt. Het besluit om het bedrijf te verkopen komt na het bereiken van een omzet van meer dan 2 miljard euro in 2022. Krauter gelooft dat het bedrijf gebaat is bij een professionele en stabiele eigenaar voor succes van het bedrijf op de lange termijn en meent in Nippon Express deze strategische eigenaar te hebben gevonden.

De deal zal naar verwachting in het komende halfjaar worden afgerond, afhankelijk van wettelijke goedkeuringen. De overname zal naar verwachting synergieën, uitgebreide diensten en een grotere netwerkdekking opleveren voor zowel cargo-partner als Nippon Express. 

De verkoper werd begeleid door J.P. Morgan (financieel), ValueAdd (financieel), BCG (commercieel), Schönherr (juridisch) en Deloitte (fiscaal).