Shopify, het Canadese e-commerce bedrijf, rapporteerde een verrassende winst over het eerste kwartaal en maakte plannen bekend om zijn logistieke activiteiten te verkopen wat resulteerde in een stijging van de aandelen met ongeveer 28%.

De brutowinst steeg met 12% tot $717 miljoen in het kwartaal eindigend op 31 maart 2023, terwijl de totale inkomsten met 25% stegen tot $1,5 miljard vergeleken met het voorgaande jaar. De bruto-omzet van het bedrijf steeg met 15% tot $49,6 miljard, en het verwacht voor elk kwartaal van 2023 winstgevend te zijn.

Het bedrijf heeft ook besloten het grootste deel van zijn logistieke activiteiten te verkopen aan Flexport, een tech-driven logistiek platform waardoor Flexport de officiële logistieke partner wordt voor Shopify en de voorkeursleverancier voor Shop Promise.

Ondanks de forse prestaties liep ook het bedrijfsverlies op tot $193 miljoen, wat neerkomt op 13% van de omzet, tegenover $98 miljoen en 8% van de omzet een jaar eerder.

Ondanks de sterke prestaties steeg ook het bedrijfsverlies tot $193 miljoen, of 13% van de omzet, tegen $98 miljoen, of 8% van de omzet, voor dezelfde periode een jaar geleden.