Packsize, een grote Amerikaanse producent in op maat gemaakte verpakkingen, heeft een nieuwe on-demand dozenmachine geïntroduceerd. Deze machine, de Ultra5 geheten, is exclusief voor Walmart gemaakt en is al geïnstalleerd in meerdere fulfilmentcentra, waaronder de eerste van Walmart's next-generation fulfilmentcentra.

De Ultra5 kan tot 600 dozen per uur produceren, de hoogste verpakkingsdoorvoer in zijn klasse. De technologie vermindert verpakkingsafval door dozen te produceren die het juiste formaat hebben voor de artikelen die worden verzonden, waardoor opvulmateriaal zoals plastic luchtkussens niet meer nodig zijn, en door de uitstoot bij de verzending te verminderen. De Ultra5 verbetert ook de pakketlogistiek, waardoor winkeliers tot 33% meer dozen op vracht- en koeriersdiensten kunnen plaatsen en uiteindelijk dagelijks meer bestellingen bij de klant krijgen. 

Walmart hoopt met de Ultra5 een aanwinst te zin voor klanten, het bedrijf en voor het milieu. Dankzij de snelheden van de Ultra5 kunnen bestellingen in slechts 30 minuten worden verpakt, gelabeld en klaar voor verzending zijn, wat alom wordt gezien als de grote kracht van Walmart's fulfilment.