Catena bouwt een nieuwe logistieke faciliteit van 33.000 m2 in het Zweedse Jönköping, met een totale investering van ongeveer € 33 miljoen. Er is een huurovereenkomst getekend met Nowaste Logistics.

De nieuwe faciliteit zal een oppervlakte van ongeveer 33.000 m2 beslaan, waarvan een deel zal bestaan uit hoogbouwopslag van 30 meter hoog. De faciliteit zal worden gebouwd op het terrein Stigamo 1:49, dat eerder dit jaar door Nivika Fastigheter is aangekocht en het zal een perceeloppervlakte hebben van iets meer dan 85.100 m2. Catena heeft voor 13.000 m2 van de nieuwe faciliteit een negenjarige huurovereenkomst gesloten met het externe logistieke bedrijf Nowaste Logistics, met een optie om ook de resterende ruimte te huren. Nowaste Logistics is van plan de faciliteit te gebruiken voor de afhandeling van goederenstromen voor Granngården, een toonaangevend detailhandelsbedrijf in tuin- en landbouw.

De nieuwe faciliteit, die wordt gecertificeerd volgens BREEAM Excellent, heeft hoge duurzaamheidsnormen. Het doel is om het gebouw te bouwen met een houten frame om de koolstofvoetafdruk te verminderen, om slimme oplossingen voor energieverbruik en regenwateropvangsystemen toe te passen, en om te zorgen voor goed doordachte groene ruimten om de biodiversiteit te behouden en aan te moedigen. Het plan is om fotovoltaïsche systemen op het dak te installeren.

"We willen groeien met onze huurders, en de bijdrage van Catena om Nowaste Logistics te helpen zich te vestigen in een nieuwe geografische markt past volledig in die strategie. Onze lange geschiedenis samen, waarbij we in verschillende fasen nieuwe magazijnruimte hebben toegevoegd aan Logistikposition Tostarp in Helsingborg, betekent dat we veel vertrouwen hebben in de regeling en uitkijken naar een succesvolle samenwerking ook in Jönköping," zegt Jörgen Eriksson, CEO van Catena.

Nowaste Logistics is een vooruitstrevend en snelgroeiend logistiek bedrijf. Het bedrijf is een toonaangevende logistieke speler, met een focus op handling-intensieve logistiek en met kernexpertise in automatisering, IT en leiderschap, en de vestiging in Jönköping maakt deel uit van Nowaste Logistics' strategische focus voor de toekomst. Nowaste Logistics is een volledige dochteronderneming van Dole plc, genoteerd aan de NYSE.

"Het feit dat we nu activiteiten opzetten op een nieuwe locatie is voor ons van groot belang. We doen een grote investering, en Jönköping is een van de plaatsen waarvoor we al lang belangstelling hebben. Bij het kiezen van een vastgoedbedrijf was een factor van groot belang voor ons en voor onze klanten de duurzaamheidsinspanningen van het bedrijf, en hoe we het beste aan onze behoeften kunnen voldoen zonder het klimaat en het milieu in gevaar te brengen," zegt Johan Kallin, CEO van Nowaste Logistics.

Het pand ligt dicht bij Catena's nieuw gebouw voor Elgiganten.