DHL Parcel heeft deze week een nieuwe CityHub geopend in Groningen, een gasloos en klimaatneutraal gebouw voorzien van zonnepanelen waarmee 27 elektrische bestelauto's kunnen worden opgeladen. Met deze CityHub sluit DHL aan bij de ambitie van Groningen om stadslogistiek te verduurzamen. Dagelijks worden duizenden pakketten geconsolideerd en in de stad Groningen en omliggende dorpen bezorgd door ruim 100 medewerkers.

Het slimme routesysteem en geëlektrificeerde wagenpark optimaliseren duurzaamheid en beperken verkeersbewegingen. Bovendien worden op deze routes de DHL servicepunten en pakketautomaten afgehaald en beleverd, waardoor consumenten hun pakket zelf kunnen ophalen en de levering nog duurzamer wordt.

DHL heeft in Nederland een netwerk van 130 CityHubs waarin de pakketstromen lokaal worden geconsolideerd en in korte, optimale routes worden uitgeleverd. De CityHubs zijn onderdeel van een investeringsprogramma van 350 miljoen euro, waarbij 27 nieuwe klimaatneutrale CityHubs worden gebouwd volgens de duurzaamheidsnorm BREEAM Outstanding. Inmiddels heeft DHL Parcel ook de grootste vloot elektrische bestelauto's van Nederland, met 2.200 voertuigen.

Met de opening van deze nieuwe CityHub in Groningen blijft DHL Parcel zich inzetten voor een duurzame toekomst. Door slimme logistieke oplossingen en het gebruik van elektrische voertuigen, draagt DHL bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en een beter klimaat.