Gertjan Breij is vanaf 15 mei de nieuwe algemeen directeur van Floriway. Hij volgt Toon Vos op, die aanblijft als adviseur. Gertjan Breij was tot voor kort werkzaam bij Geodis als Managing Director.

Floriway is ontstaan door samensmelting van drie toonaangevende transportbedrijven in de sierteeltsector. Toon Vos is vanaf het begin betrokken geweest bij de oprichting van Floriway en vervult sinds oktober 2021 de rol van Algemeen Directeur. Hij heeft zich de afgelopen jaren ingezet om de drie vervoersbedrijven samen te voegen. Sinds 1 januari 2023 opereert Floriway als één bedrijf.

“Een natuurlijk moment voor een wisseling van de wacht”, aldus Toon Vos. “Dankzij de inzet en betrokkenheid van velen - benadrukt Vos – is de integratie goed op stoom gekomen. Vol vertrouwen in een goede toekomst draag ik het stokje dan ook over aan Gertjan Breij”.

Gertjan Breij zegt over zijn aanstelling: “Ik kijk er naar uit om mijn schouders te zetten onder de verdere ontwikkeling van Floriway voor onze klanten. De logische dynamiek in de nieuwe organisatie vraagt om een zorgvuldige en transparante aanpak. Dat wil ik graag vooral samen doen met mijn Floriway collega’s en klanten, zodat we samen gaan bouwen aan het beste logistieke bedrijf voor de sierteeltsector”.

“De continuïteit van het Floriway-management is door deze benoeming geborgd”, geeft Leendert-Jan Plaisier, COO van Floriway-aandeelhouder Royal FloraHolland aan. Gertjan is, dankzij zijn enorme staat van dienst in de transportsector, in staat om Floriway naar het next level te brengen. Ik wil Toon bedanken voor zijn inzet om Floriway tot één bedrijf te maken en ben blij dat hij zorgt voor een goede overdracht."