Neele-Vat, een toonaangevende logistieke dienstverlener in Europa, heeft de overname aangekondigd van Otentic Logistics en Otentic Customs in Oosterhout. 

Deze stap versterkt de positie van Neele-Vat op het gebied van opslag, logistiek met toegevoegde waarde, douaneactiviteiten en expeditie in heel Europa. Otentic, een gezond bedrijf, is gespecialiseerd in de opslag van grondstoffen voor de voedingsmiddelenindustrie en gevaarlijke goederen, en heeft daarnaast expertise in douanehandelingen, fiscale vertegenwoordiging en BTW-wetgeving. 

Met de fusie van de twee bedrijven krijgen ze een personeelsbestand van meer dan 1.200 medewerkers en 32 vestigingen in tien landen, waardoor ze een nog beter en breder dienstenpakket kunnen aanbieden. 

Neele-Vat beschikt over een robuust Europees transportnetwerk, een sterke aanwezigheid in lucht- en zeevracht, meer dan 500.000 m2 opslagcapaciteit in de Benelux en logistieke mogelijkheden met toegevoegde waarde.

Cuno Vat, CEO Neele-Vat, is bijzonder trots op de overname: “De activiteiten van Neele-Vat en Otentic vullen elkaar goed aan. Wij kunnen onze klanten nu een nog bredere service bieden. En we hebben met de nieuwe locatie nabij onze vestigingen in Hazeldonk en Meer (BE) een goede uitgangspositie om onze dienstverlening internationaal uit te breiden. Zodat wij invulling kunnen geven aan onze ambities om als familiebedrijf te groeien en concurrerend te blijven.”

De Otentic bedrijven zullen voorlopig zelfstandig blijven opereren binnen Neele-Vat.

Chris Doodewaard en Jack Zagers, directeuren van Otentic: “De overname door Neele-Vat biedt een mooie continuering voor klanten en personeel van Otentic. Met dezelfde klantgerichte, no nonsens cultuur, en nog meer slagkracht. Wij zijn blij dat wij onze klanten en collega's een mooie toekomst kunnen bieden.”