Na de oplevering van de tweede AutoStore oktober vorig jaar kondigt QLS aan om deze verder uit te breiden. De uitbreiding is nodig in verband met de aanhoudende groei die QLS doormaakt met haar fulfilment dienst

De huidige AutoStore van QLS heeft een capaciteit van 70.000 bakken. Dit wordt uitgebreid met 40.000 bakken om een totale capaciteit van 110.000 bakken te bereiken. De uitbreiding, die is aanbesteed bij Lalesse Logistic Solutions, moet aankomende september gerealiseerd zijn. Naast een uitbreiding van het aantal bakken worden er tientallen robots toegevoegd aan het systeem. In totaal moeten er in september meer dan 105 robots over de AutoStore rijden. Naast dat de uitbreiding verdere groei van QLS mogelijk maakt, zorgt het er ook voor dat QLS verder kan verduurzamen. “Door de verdere uitbreiding van de AutoStore en de zonnepanelen op ons eigen pand zorgen wij dat alle pakketten van onze klanten zo duurzaam mogelijk worden ingepakt. Daarnaast is de AutoStore voor ons een prachtig visitekaartje voor potentiële klanten. In ons pand hebben wij een balkon gecreëerd dat uitkijkt over de AutoStore. Hierdoor geven wij klanten een kijkje in de keuken van de automatisering", aldus Quincy Boogers, mede-eigenaar van QLS.

Nog meer ambitieuze plannen

Naast de uitbreiding van de AutoStore heeft QLS nog meer ambitieuze plannen de komende periode. Zo wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de plannen om ook de rest van de automatisering uit te breiden. Het netwerk aan lopende banden wordt verder uitgebreid en gekoppeld aan het nieuwe gedeelte van de AutoStore. Ook zal er een derde inpakmachine worden toegevoegd aan de automatisering. Hierdoor kan een nog groter gedeelte van de pakketstroming via een inpakmachine automatisch worden ingepakt. “Zo halen wij nog meer lucht uit de pakketten en kunnen wij klanten een groter arsenaal dozen bieden. Verduurzaming en tegelijkertijd de kosten zo laag mogelijk houden voor onze klanten is hét speerpunt van de nieuwe uitbreiding."