Walmart is van plan om tegen eind 2026 ongeveer twee derde van zijn winkels via automatisering in zijn toeleveringsketen te laten functioneren.


Deze stap zal een intelligent en verbonden omnichannel-netwerk mogelijk maken dat de nauwkeurigheid en de doorstroming van de voorraad verbetert, ongeacht of klanten in de winkel winkelen, afhalen of geleverd krijgen. Het bedrijf wil de gemiddelde kosten per eenheid met ongeveer 20% verbeteren, terwijl het ook de fysieke arbeid van zijn werknemers wil verminderen. 

Walmart heeft miljarden geïnvesteerd in technologie voor zijn online bestelfaciliteiten, waardoor het aantal stappen dat werknemers nodig hebben om e-commerce bestellingen te verwerken wordt verminderd. 

President en CEO Doug McMillon van Walmart benadrukte het belang van het creëren van carrièremogelijkheden en het helpen van werknemers om hun potentieel te bereiken door middel van technologie. Walmart is de grootste werkgever in de Amerikaanse particuliere sector met ruim 1,7 miljoen werknemers