Fulfilmentbedrijf Active Ants heeft de capaciteit van haar geautomatiseerde fulfilment center in Roosendaal vergroot naar ruim 98.000 bakken. Bij de opening van dit warehouse eind oktober 2020 bestond de 'Autostore' nog uit 51.000 bakken.

"Begin dit jaar zijn we begonnen met de installatie van de grote uitbreiding van de Autostore’’, vertelt Marcel Spruijt, sales manager van Dematic dat ook verantwoordelijk is voor de dozen-conveyors van de verpakkingslijnen. "De installatie van deze Autostore uitbreiding in Roosendaal verliep vrijwel probleemloos, net zoals de inbedrijfstelling. Begin maart kon de eerste batch met 22.000 bakken worden geladen. Na Pasen, vanaf de tweede helft van april, is de tweede batch met 25.000 bakken geladen in de Autostore. Daarna is begonnen met het vullen van de eerste nieuwe bakken. Eind mei is dit afgerond. Inmiddels is het nieuwe deel in gebruik genomen."

"We zijn erg blij met deze uitbreiding’", vertelt Jeroen Reedijk, directeur Active Ants Nederland. "Dematic heeft er alles aan gedaan om dit zo spoedig mogelijk te realiseren. Deze 47.000 nieuwe voorraadbakken zijn hard nodig om de verwachte groei de komende tijd goed te kunnen faciliteren."

Active Ants is in 2010 opgericht met het idee om e-fulfilment door middel van innovatie, automatisering en het werken met robots, accurater en efficiënter te laten zijn. Active Ants bedient naar eigen zeggen meer dan 250 klanten en verwerkt ruim 5 miljoen orders per jaar.