Shein heeft bijna een nieuwe financieringsronde afgerond, waarbij het Chinese e-commercebedrijf een stuk lager wordt gewaardeerd tijdens een eerdere investeringsronde een jaar eerder, zo meldde de Chinese vakwebsite 36Kr.

Sequoia Capital China, Tiger Global Management, Mubadala Investment Company, General Atlantic, Coatue en DST Global zouden meedoen in deze ronde.

Vorige maand was het bedrijf naar verluidt in gesprek om US $1,5 miljard tot US $3 miljard op te halen tegen een verlaagde waardering van US $64 miljard.

De Chinese modewebsite zou vorig jaar US $1 miljard hebben opgehaald tegen een waardering van US $100 miljard.

Financial Times meldde dat Shein op een omzet mikt van bijna US $60 miljard in 2025 - wat neerkomt op een ruime verdubbeling van de omzet van US $22,7 miljard in 2022. Het is een belangrijk onderdeel van de inspanningen van het bedrijf om investeerders te verzekeren in de aanloop naar een mogelijke beursgang dit jaar in de VS.

De ontwikkelingen komen nu het bedrijf in de Verenigde Staten nieuwe concurrentie ondervindt van Temu, dat hetzelfde Chinese moederbedrijf heeft als Pinduoduo. Shein heeft vorig jaar ook zijn hoofdkantoor naar Singapore verplaatst om meer consumenten in Zuidoost-Azië te bereiken.