De Duitse vakbond Verdi heeft het personeel van zeven distributiecentra van Amazon opgeroepen te staken tijdens de nachtdienst van zondagavond in een poging de detailhandelaar te dwingen de sectorale CAO van de vakbond te accepteren.

Amazon zei dat het geen gevolgen voor de operatie verwachtte.

"Onze actieve collega's, die al jaren strijden voor een collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) met Amazon, verdienen ons respect voor de moed die ze blijven tonen in deze confrontatie met de werkgever," zei Verdi functionaris Stefanie Nutzenberger.

De stakingsactie zou gelijkertijd moeten plaatsvinden met Amazons kortingsactie "Prime Day", wanneer zware verkoopvolumes worden verwacht.

De vakbond - een van de grootste van Duitsland - zei dat hoewel Amazon de lonen de afgelopen jaren herhaaldelijk had verhoogd, de gevolgen daarvan voor het personeel waren afgezwakt door langere werktijden en lage vergoedingen voor diensten tijdens feestdagen.

"Er zijn geen verlengde werktijden. Dat is onzin," zei een Amazon woordvoerder, die eraan toevoegde dat de werknemers nooit op feestdagen zouden werken.