De Amerikaanse supermarktketen Walmart heeft onlangs zijn resultaten van het vierde kwartaal vrijgegeven. De totale omzet van het bedrijf steeg met 7,3%, tot $164,0 miljard. E-ccommerce groeide met maar liefst 17%.

Ook de internationale verkoop van Walmart was sterk, met een netto-omzet van $27,6 miljard.

"Hoewel de problemen in de toeleveringsketen grotendeels zijn afgenomen, zijn de prijzen nog steeds hoog en staat de consument onder aanzienlijke druk", zei CFO John Rainey tijdens een toelichting op de cijfers. "Het is een uitdaging om deze schommelingen in de macro-economische omstandigheden en hun effect op het consumentengedrag nauwkeurig te voorspellen. Daarom zijn onze verwachtingen een voorzichtige kijk op het macroklimaat."

Voor het boekjaar 2024 verwacht Walmart een aangepaste winst tussen $5,90 en $6,05 per aandeel, tegenover de verwachting van Wall Street voor $6,51. De omzet zal naar verwachting met 2,5% tot 3% stijgen, terwijl de groei van de vergelijkbare omzet in de VS, exclusief brandstof, wordt geraamd op 2% tot 2,5%, lager dan de verwachtingen van Wall Street voor een stijging van 3,1%. Het aandeel daalde met 2,8% in de voorbeurshandel.