Zalando zal naar verwachting 5 procent van het personeelsbestand schrappen nu de economische vertraging te voelen is bij de online modewarenhuis.

"De besprekingen met de ondernemingsraad zijn net begonnen, we weten nog niet hoeveel banen er precies op de tocht staan", aldus een verklaring van Zalando. Het bedrijf kondigde in een interne memo aan dat de bezuinigingen gaan gelden voor het "hoger management", terwijl logistieke centra, klantenservice en fysieke winkels gespaard blijven.

In een brief aan de medewerkers schrijven Zalando CEO's David Schneider en Robert Gentz dat de bedrijfsstructuur van Zalando afgelopen jaren te complex is geworden: "Dit zal geen nieuws voor u zijn, want we hebben er het afgelopen jaar vaak over gesproken. Sindsdien hebben we de afgelopen maanden goede vooruitgang geboekt met het afremmen van de werving van nieuw personeel en om onze organisatie te vereenvoudigen. Met het oog op 2023 erkennen we dat we nog niet zijn waar we moeten zijn en daarom moeten we nog krachtiger optreden. Dit is een zeer moeilijke maar noodzakelijke stap om onze organisatie toe te rusten om de uitdagingen en kansen die de toekomst voor ons in petto heeft zo goed mogelijk aan te gaan."