De Buren – exploitant van onbemande pakketpunten – en Hoorne Vastgoed hebben de samenwerking fors uitgebreid. De reeds bestaande pakketwanden op locaties van Hoorne Vastgoed worden steeds intensiever gebruikt voor het ontvangen en verzenden van pakketten.

In het 1e kwartaal van 2023 heeft de Buren op 15 locaties van Hoorne Vastgoed onbemande pakketwanden geplaatst. Daarnaast hebben partijen de intentie uitgesproken om dit in de toekomst verder uit te breiden over alle potentiële locaties binnen de portefeuille van Hoorne Vastgoed.

Paul van der Eng, algemeen directeur van Hoorne Vastgoed: “Met onbemande pakketwanden van De Buren willen wij de dienstverlenging binnen onze wijk- en buurtcentra verder uitbreiden door bezoekers en omwonenden van onze locaties de mogelijkheid te geven pakketten te ontvangen, te verzenden en te retourneren wanneer het hen uitkomt. Wij geloven dat wijk- en buurtcentra hier in de toekomst een steeds belangrijkere rol in zullen vervullen.”

Directeur Robin Dragstra van De Buren: “Dankzij de samenwerking met Hoorne Vastgoed breiden we ons white label netwerk verder uit en kunnen nog meer Nederlanders gebruik maken van onze pakketwanden”.

Iedere pakketdienst heeft de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij de pakketwanden van De Buren. Het Nederlandse bedrijf De Buren is in 2011 gestart met het ontwikkelen van automatische pakketwanden in een open netwerk. Met de wanden van De Buren hebben ontvangers van pakketten een alternatief waarbij het pakket direct bij de eerste keer afgeleverd wordt. Ontvangers hoeven daardoor niet thuis te zijn voor het ontvangen van een bestelling, en pakketbezorgers kunnen in één keer hun pakket afleveren. Ook retourneren of verzenden van pakketten kan eenvoudig via de wand.

Consumenten, ondernemers en pakketbezorgers kunnen de pakketwand zelfstandig bedienen. Een pakket kan binnen enkele seconden worden afgehaald of verzonden.